ETUSIVU
     ILMOITTAUTUMINEN     TUOMARIT     TUOMARIESITTELYT     YHTEYSTIEDOT     AIKATAULUT     TULOKSET     MAJOITUS     KUVIA     HISTORIAA
    


Tuomariesittelyjä
Hans Almgren

Synnyin metsästävään perheeseen pohjois-Ruotsissa. Perheessäni koirat olivat todella isossa osassa. Kun olin pieni poika, isäni usein vei minut mukanaan metsälle. Metsästettiin lähes kaikkea hirvestä vesilintuihin. Metsästäjinä olimme (ja yhä olemme) erityisen riippuvaisia koiristamme ja tästä sainkin kiinnostukseni koiriin. Norjanharmaa hirvikoira oli suosikkini tuona aikana kun olin lastentarhassa. Sen koiran kanssa kävelin pitkiä lenkkejä. Tämä tietty koira oli mahtava hirvikoira, joka haukkui monta hirveä, mukaanlukien ne mitä isäni sai metsästettyä. Toinen perheessämme ollut rotu oli ruotsalainen Hamiltonin ajokoira.

Siitä lähtien minulla on ollut Rottweiler ja Briard, mutta olen tykännyt Shih Tzu:sta, joka on erittäin iloinen ja ystävällinen rotu.

Mitä rotuja kasvatan? Minulla on ollut Shih Tzu:ja 1970-luvun puolivälistä, mutta kasvatus alkoi 1979. Ensimmäinen kennelnimeni oli Bombers, mutta aloin kasvattamaan kennelnimellä Adorenaline erottuani entisestä kumppanistani. Olen kasvattanut ja omistanut 23 valiota, mukaanlukien 3 Maailman Voittajaa.

Ensimmäinen koira joka voitti Champion of Champions näyttelyn 1983 Ruotsissa, oli omistamani koira. Vuonna 1994 yksi toinen koiristani voitti Veteran of Veterans - näyttelyn. Minä ja kumppanini omistimme ja esitimme eniten voittaneita seura- ja kääpiökoiraryhmän koiria lähes kymmenen vuoden ajan 80-luvun lopulta 90-luvulle. Yhdellä koirallani on yhä hallussaan ennätys ryhmävoittojen määrässä: 55 RYP1 sijoitusta FCI ryhmästä 9.

Olen saanut Ruotsin Kennelliitolta tuomarioikeudet vuonna 1995. Olen aina tuomaroinut FCI:n sääntöjen mukaisesti ja seurannut sääntöjä siitä asti. Lisäksi olen tuomaroinut monissa euroopan maissa ja olen ollut tuomaroimassa useita kertoja Japanissa, Kiinassa, Thaimassa, Brasiliassa, Venäjällä, Australiassa ja Uuudessa-Seelannissa, sekä myös Indonesiassa. Nykyisin olen pätevöity tuomaroimaan kaikkia rotuja ja olen FCI:n all rounder vuodesta 2015 lähtien. Olen tuomaroinut erikoisnäyttelyissä, maailman voittaja näyttelyssä Tukholmassa vuonna 2008, sekä Euroopan voittaja näyttelyssä Norjassa 2015. Iso-Britanniassa olen tuomaroinut useamman kerran ja olen oikeutettu myöntämään sertejä yhdeksälle eri rodulle siellä.

Olen jäsenenä muutaman rodun hallituksessa ja tuomarien toimikunnan hallituksessa täällä Ruotsissa. Työskentelen IT-alan yrityksessä Tukholmassa managerina ja vastuullani on ryhmä ihmisiä, jotka ylläpitävät it-järjestelmiä vakuutusyhtiöille, pankeille sekä eläkesäätiöille eri maissa.

Ystävällisin terveisin,

Hans Almgren

 


Karin Bergbom

Kiitos kutsusta tulla arvostelemaan näyttelyssänne. Sain ensimmäisen koirani vuonna 1970, westien. Vuonna 1978 hankin vehnäterrierin ja aloitin vehnien kasvatustyön 1983. Kennel Wheatstone on palkittu Suomen kennelliiton Vuolasvirta-palkinnolla ja Suomen Terrierijärjestön Kasvattajaplaketilla. Kennelistä on lähtöisin yli seitsemänkymmentä muotovalioa ja kasvatteja on viety moneen maahan. Aloitin tuomariuran 2000-luvun alussa ja arvostelen tällä hetkellä kaikki terrierit ja mäyräkoirat, lisäksi joitakin rotuja ryhmistä 1 ja 9. Olen arvostellut Euroopan lisäksi mm Australiassa ja USA:ssa. Arvostellessani kiinnitän huomitoita erityisesti terveen rakenteen ja liikunnan lisäksi rodunomaisiin yksityiskohtiin ja luonteeseen.

Terveisin

Karin Bergbom


Gergana Georgieva

Nimeni on Gergana Georgieva, FCI:n kansainvälinen tuomari ryhmille 7 ja 8, sekä peltokokeille. Olen tuomaroinut kotimaassani, sekä kansainvälisesti kokeissa ja näyttelyissä vuodesta 2008. Olen eläinlääkäri ja yli 15 vuotta minulla on ollut oma klinikka. Kynologia on harrastukseni yli 20 vuoden ajalta. Kennelnimelläni Gerganna olen kasvattanut ja kehittänyt Pointereita vuodesta 2006 asti.

Olen osallistunut aktiivisesti näyttelyihin Bulgariassa ja kansainvälisesti, saavuttaen erinomaisia tuloksia. Tavoitteeni on nauttia harrastamisesta tuottaen ulkomuodoltaan erinomaisia Pointereita metsästykseen ja metsästyskokeisiin.


Charlotte Høier

Koirat ovat kuuluneet elämääni siitä asti, kun olin 10 vuotias ja osallistuin ensimmäiseen koiranäyttelyyn 1964. Kun olin 13 vuotias sain koulusta 3 kuukauden loman, jonka vietin maailmankuulun kasvattajana sekä tuomarina toimivan Margaret Osbournen (kennel Shiel) luona Englannissa. Olen kasvattanut pitkäkarvaisia collieita (1 pentue joka 2.-3- vuosi) vuodesta 1976 ja minusta tuli tuomari vuonna 1982.

Vuonna 1982 sain arvosteluoikeudet kaikille englantilaisille lammaskoiraroduille ja myöhemmin koko FCI ryhmälle 1 sekä 10. Hieman myöhemmin sain myös arvosteluoikeudet 12. rodulle ryhmästä 9 sekä muutamille roduille ryhmistä 2 sekä 5.

On aina ollut mukava arvostella Suomessa. Muistaakseni olin ensimmäistä kertaa Suomessa tuomarina vuonna 1983 ja tavallisesti olen arvostellut ainakin kerran vuodessa teidän kauniissa maassa. Suomessa on korkealaatuisia koiria, ihmiset ovat vieraanvaraisia ja näyttelyt hyvin järjestettyjä.

Odotan innolla, että näen teidät Porvoossa!

Charlotte Høier

Nina Janger

Olen harrastanut koirien kanssa aktiivisesti -80 luvun lopulta lähtien. Olen kilpaillut monessa eri lajissa omien koirien kanssa, toiminut koulutusohjaajana, kehäsihteerinä ja tietenkin käynyt näyttelyissä omien koirien kanssa ja esittänyt myös jonkin verran muita rotuja.

Kasvattamisen aloitin -90 luvun alkupuolella suursnautsereilla ja partacollieilla. Nykyään kasvatustyö keskittyy partacollieiden lisäksi australianterriereihin.

Olen Suomen Partacolliet ry yhdistysaktiivi -90 luvun alusta alkaen, tällä hetkellä toimin sekä yhdistyksen että jalostustoimikunnan puheenjohtajana. Suomen Partacolliet ry on palkinnut minut kultaisella ansiomerkillä sekä viirillä. Olen saanut sekä partacollie- että australianterrierikasvatuksesta Suomen Kennelliiton Vuolasvirta-palkinnot, partacolliekasvatuksesta myös SuKoKan kasvattajapalkinnon.

Ulkomuototuomariksi valmistuin vuonna 2010 ensimmäisenä rotunani partacolliet. Nyttemmin arvosteluoikeuksia on yli 100 rodulle ryhmistä 1, 2, 3 ja 5.

Olen iloinen kutsusta arvostella Porvoossa, jossa olen ollut usein itse näytteilleasettajana, joskus kehäsihteerinä ja harjoittelemassakin. Tässä näyttelyssä on aina hyvä henki ja moitteettomat järjestelyt.

Ann-Christin Johansson

Olen kasvattanut ja näyttelyttänyt koiria vuodesta 1974, enimmäkseen Amerikancockerspanieleita ja villakoiria, mutta myös pitkäkarvaisia Collieita lyhyen aikaa. Olen kasvattanut kansainvälisten näyttelyiden Best in Show voittajia, Cruftsin voittajan ja Best in Show:n Walesin Kennelliitossa. Tänä päivänä minulla on Ranskanbuldoggeja ja näyttelytän niitä aina kun mahdollista. 

Sain FCI:n tuomarioikeudet 1996 spanieleille ja nykyisin minulla on viiden ryhmän täydet oikeudet (3,4,8,9,10) ja suurin osa ryhmän 7 ja 5 roduista, sekä useita rotuja ryhmistä 1,2 ja 6. Olen arvostellut useimmissa maissa euroopassa, sekä Venäjällä ja Englannissa. Arvostelen vähintään 25 näyttelyä joka vuosi. 

Olen tehnyt töitä eri yhdistyksissä useiden vuosien ajan, kuten Villakoirayhdistyksessä, Ruotsin Spaniel- ja noutajayhdistyksessä ja olen ollut puheenjohtajana Amerikan cockerspanieliyhdistyksessä "ACC":ssä kuuden vuoden ajan. Tällä hetkellä olen hallituksen jäsen länsi-Ruotsin tuomariyhdistyksessä ja järjestäjänä Gothenburgin neljä päiväisessä kansainvälisessä koiranäyttelyssä ja omassa kansallisessa kesänäyttelyssämme.

Noora Jyly

Noora on 26-vuotias markkinoinnin opiskelija, joka pääsi koiramaailmaan mukaan, kun hänen vanhempansa hankkivat ensimmäisen koiran taloon vuonna 2011. Perheessä on ollut siitä lähtien aina koiria (keskikokoisia villakoiria ja Bichon Frisé). Noora muistaa päässeenä ensimmäisen kerran Noora koiranäyttelyyn, kun oli 12-vuotias. Siitä lähtien koiraharrastukset ovat tulleet pääosaksi Nooran elämää.

Noora kerkesi 5 vuoden aikana kilpailla junior handlereissa, kehittää koiranesittämistaitojaan sekä toimia kenneltyttönä eri kenneleissä. Saavutuksia myös on tullut mm. Noora on voittanut junior handlereiden Suomen mestaruuden vuonna 2008. Ensimmäisestä kilpailusta tähän päivään asti Noora esittää omien koirien lisäksi myös paljon muiden koiria eri roturyhmistä, mutta eritoten villakoirat, Bichon Frisé, vinttikoirat sekä terrierit ovat lähimpänä sydäntä, joita on myös tullut eniten esitettyä rotukehissä.

Noora on myös kerennyt matkustella paljon ja käydä vilkaisemassa miten koiramaailma pyörii Hong Kongissa sekä Australiassa. Noora on arvostellut epävirallisissa näyttelyissä koiria kaikista FCI:n roturyhmistä sekä nykyään hän kouluttaa uusia junior handlereita. 

Noora on myös aiemminkin päässyt tuomaroimaan junior handler-kilpailuja kuten piirinmestaruuskilpailuja sekä Suomen Pohjoismaiden joukkuekarsintakilpailun vuonna 2016. Hänellä on myös ollut kunnia päästä tuomaroimaan viime joulukuussa 2016 Viron Junior Handlereiden mestaruuskilpailun.

Tällä hetkellä Noora opiskelee liiketaloutta ja jatkaa opiskelua yliopistoon, mutta myös työskentelee markkinointi- ja mediatoimistossa. Nooralla on nyt yksi Bichon Frisé kotonaan.


Nina Karlsdotter

Koirahistoriani alkoi jo nuorena. Perheessäni meillä oli Tiibetinspanieli ja Kääpiöpinseri. Kiinnostukseni snautsereita kohtaan alkoi vuonna 1972, kun ostin Suursnautseriuroksen ja vuotta myöhemmin saimme nartun taloon. Nerokkaat kasvattajani houkuttelivat minut viemään koiriani näyttelyyn. Molemmista tuli valioita ja kiinnostukseni koiriin syveni.

Vuonna 1975 ostin ensimmäisen Kääpiösnautserini, pippuri-suola uroksen USA:sta. Hän oli erinomainen ja voitti paljon. Esimerkiksi hän oli BIS isossa erikoisnäyttelyssä. 1975 minulla oli myös ensimmäinen suursnautseri pentueeni. Pennuista osasta tuli erittäin hyviä ja parista jopa valioita. 1978 ostin kaksi mustaa kääpiösnautseria USA:sta, uroksen ja nartun. Ne olivat molemmat erinomaisia koiria. Uros voitti paljon ja oli usein ROP kaikkien värien kesken, mikä oli hyvin epätavallista siihen aikaan. Tämä musta uros osoittautui myös hyväksi jalostuskoiraksi. Muutamia vuosia myöhemmin sain kaksi muuta mustaa kääpiötä USA:sta. Ne olivat myös erinomaisia koiria, etenkin narttu tällä kertaa - saavuttaen BIS-sijoituksen kansainvälisessä FCI:n näyttelyssä.

80-luvulla ostin joitain koiria Englannista, mustan ja musta-hopean ja muutamia vuosia myöhemmin valkoisen Unkarista. Joten nykyisin kennelissäni on Kääpiösnautsereita kaikissa väreissä. Aloitin Kääpiösnautserikasvatukseni vuonna 1978 ja voin onnekkaana sanoa että olen kasvattanut monia valioita ja toistaiseksi olen välttynyt suuremmilta ongelmilta. Noin 10 vuotta minulla on myös ollut keskikokoinen Snautseri mustana.

Pitkään olen ollut kiinnostunut Affenpinseristä ja ensimmäisen uroksen sain vuonna 1990. Nykyisin minulla on neljä narttua ja minulla on myös ollut ensimmäiset Affenpinseripentueeni. Kennelnimeni on Impact´s. 1980-luvulta lähtien minulla on myös kokemusta Borderterrierin ja Irlanninterrierin näyttelyttämisestä, trimmaamisesta ja kasvattamisesta.

FCI:n hyväksymä tuomari olen vuodesta 1978 ja vuodesta 2006 olen oikeutettu tuomaroimaan kaikkia rotuja. Olen ollut etuoikeutettu tuomaroimaan Pohjoismaissa, Venäjällä, Latviassa, Virossa, Liettuassa, Belgiassa, Hollannissa, Saksassa, Sloveniassa, Kroatiassa, Puolassa, Italiassa, Maltalla, Espanjassa, Portugalissa, Kreikassa, Sveitsissä, Irlannissa, Englannissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Kanadassa, USA:ssa, Etelä-Afrikassa, Thaimaassa, Malesiassa, Kiinassa ja Japanissa.

Olen ollut monia vuosia jäsenenä erilaisissa toimikunnissa, kuten paikallisisssa koirajärjestöissä ja suursnautseriyhdistyksessä ja olen ollut puheenjohtajana Ruotsin Snautseri-Pinseri-yhdistyksessä kymmenen vuoden ajan. Kaikesta tästä olen saanut Ruotsin Kennelliiton kunniamerkin. Nykyisin olen myös jäsenenä Ruotsin Kennelliiton tuomarien toimikunnassa ja puheenjohtajana Affenpinseriyhdistyksessä.


Jelena Kruus, Viro

Jelena on yksi Viron Dalmatialaisyhdistyksen perustaja, sekä puheenjohtaja yhdistyksessä vuosina 1997-2000. Hän on ollut jäsenenä Viron kennelliiton tuomarien toimikunnassa vuodesta 2005 vuoteen 2010, sekä 2013-2014.

Jelena on toiminut rotukoirien parissa vuodesta 1980. Hän on kasvattanut koiria pienimuotoisesti nyt 22 vuoden ajan kennelnimellä Exlibris Canes (Dalmatiankoira, Borzoi, Saluki).

Vuodesta 2000 alkaen Jelena on arvostellut Virossa, Latviassa, Liettuassa, Suomessa, Ruotsissa, Belgiassa, Tanskassa, Norjassa, Irlannissa, Kroatiassa, Serbiassa, Slovakiassa, Saksassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä, Puolassa, Ukrainassa, Australiassa ja Uusi-Seelannissa.

FCI tuomarioikeudet Jelenalla on kaikista roduista ryhmistä 4, 5, 6, 7, 8 ja 10, sekä useita rotuja ryhmästä 2, sekä jotain rotuja ryhmästä 9.

Martin Phillips

Olen kasvattanut ja käyttänyt koiria näyttelyissä siitä asti kun täytin 14.  Aloitin esittämällä isäni Staffordshiren Bullterrierejä ja ensimmäisen valioni sain 16 vuoden iässä. Esitin ensimmäisen Best in Show Staffordshiren Bullterrierin 17 vuotiaana ja se ennätys on edelleen nimissäni.

Pian rakastuin Norfolkin- ja Norwichinterriereihin, joista tulikin ykkösrotuni. Minulla on ollut useita Best In Show voittoja näillä roduilla ja tähän päivään mennessä olen kasvattanut tai omistanut yli 100 Englannin valiota seuraavista roduista: Norfolkinterrieri, Norwichinterrieri, Sileäkarvainen noutaja, Vehnäterrieri, Bernhardinkoira ja Sealyhaminterrieri.

Arvostelen kaikkia terrierirotuja, Sileäkarvaisia noutajia ja Bernhardinkoiria ja olenkin arvostelut monia ryhmiä Iso-Britanniassa, mukaan lukien terrieriryhmän Crufts´ssa vuonna 2015. Arvostellut olen maailmanlaajuisesti.


Dusko PIljevic

Olen aina pitänyt koirista. Ensimmäisen oman koirani sain vuonna 1990, ihastuttavan mustan Cockerspanielin pennun. Muutamia näyttelyitä kävimme ilman suurempaa menestystä. Silloin päätin, että tavoitteeni elämässä on näyttelyttää ja kasvattaa mahdollisimman kauniita koiria.


1994 sain ensimmäisen näyttelytasoisen mustan Cockerspanielin. Yhdessä meistä tuli voittoisa tiimi ja kehitimme taitojamme näyttelykehissä toisiltamme oppien. 

Valmistuttuani eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta, rakensin täydellisen paikan Gallinagos kennelin Englantilaisille Cockerspanieleille. Tähän päivään mennessä olen kasvattanut 38 pentuetta. Monista on tullut ympäri maailman eri maiden valioita ja 21 on saavuttanut kansainvälisen muotovalion tittelin. Jotkut ovat jopa saavuttaneet Euroopan ja Maailman voittajan tittelit, joista olenkin erittäin ylpeä. Erityisen ylpeä olen Iso-Britanniassa esitetyistä kasvateistani, jotka ovat aina sijoittuneet CRUFT´ssa ja Cockerspanielien erikoisnäyttelyissä. 

Olen aina mielummin kasvattanut ja esittänyt koiria näyttelyissä, kuin arvostellut tuomarina. Mutta tajusin, että voin tehdä rodun eteen enemmän tuomaroimalla niitä, jotka eivät ole kasvattejani. Koen jännittäväksi yrittää löytää parhaat yksilöt, jotka ovat lähinnä rodun standardeja. Tämän vuoksi päätin ruveta FCI:n hyväksymäksi tuomariksi ja läpäisin kokeet hyväksytysti. Vuodesta 1998 minulla on ollut arvosteluoikeudet kaikille roduille ryhmässä 8. Kaksi vuotta myöhemmin läpäisin lisää tutkintoja ja sain kansainväliset oikeudet ryhmälle 8. Olen arvostellut kansallisissa, kansainvälisissä ja erikoisnäyttelyissä Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa, Italiassa, Sloveniassa, Belgiassa, Tsekeissä, Puolassa, Liettuassa, Venäjällä, Tanskassa, Ranskassa, Suomessa ja tietenkin Serbiassa. 

Vuonna 2013 sain oikeudet kaikille roduille ryhmästä 7, vuonna 2014 sain oikeudet kaikille roduille ryhmästä 5 ja vuonna 2016 kaikki rodut ryhmästä 9. 

Odotan todella paljon pääsyä arvostelemaan Porvoon näyttelyssä! 

Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

Koirat ovat aina olleet tärkeä osa elämääni. Lapsuuden kodissani  koiria käytettiin sekä näyttelyissä että käyttökokeissa. Palveluskoiratoiminta tuli tutuksi saksanpaimenkoiran  kanssa, pieni munsterinseisoja opasti linnunmetsästyksen saloihin ja schipperke oli ensimmäinen varsinainen seurakoira, kun lähiseudulla ei enää rottiakaan ollut. Molemmat isoisäni harrastivat metsästystä,  apunaan perinteiset suomalaiset  rodut suomenpystykorva ja karjalankarhukoira.

70-luvun alussa hankin ensimmäisen  afgaaninvinttikoiran. Afgaanit osallistuivat sekä juoksukilpailuihin että näyttelyihin. Niiden myötä koiranäyttelymaailma imaisi minut lopullisesti mukaansa. Pian koirajoukkue kasvoi tiibetinterriereillä, joita kasvatin   70-luvun lopulta 90-luvun puoliväliin, sen jälkeen kasvatin muutaman tiibetinspanielipentueen. Kasvatustyöni oli hyvin pienimuotoista. Koirat ovat enemmänkin olleet seuralaisia, osa pelkästään kotikoiria, osa hyvinkin menestyneitä näyttelykoiria. Tällä hetkellä kotonani asustaa yksi terhakas kolmivuotias cairnterrieri.

Aikaisemmin  olin aktiivisesti mukana paikallisessa koirayhdistystoiminnassa, näyttelytoimikunnissa sekä kennelpiirin toiminnassa. Nykyisin arvostelutehtävät  vievät niin paljon aikaa, että muut koiraharrastukset ovat jääneet vähemmälle. Harmaahirvikoirajärjestön ulkomuototoimikunnassa olen ollut pitkään mukana. 

Ulkomuototuomariksi  valmistuin 1982, jolloin sain arvosteluoikeudet   tiibetinterriereille ja tiibetinspanieleille. Tällä hetkellä arvostelen kaikkia rotuja ryhmistä  1, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ja 10 sekä lähes kaikkia  rotuja ryhmistä 2 ja 3.


Marion Sargent

Olen ollut mukana koiranäyttelymaailmassa vuodesta 1980 alkaen. Toin ensimmäiset Akitat maahan ja osallistuin voimakkaasti rodun esille tuomiseen, kunnes sille saatiin kilpailuoikeudet. Olin etuoikeutettu jakamaan sertejä ensimmäisenä vuonna jolloin niitä rodulle jaettiin. Olin myös onnekseni osaomistamassa rodun ensimmäistä valiota ja kaikkien rotujen näyttelyn BIS voittajaa.

Olen myös näyttelyttänyt ja omistanut Norfolkin terrierejä ja nykyisin omistan vehnäterrierin. Nykyisin minulla on tuomarioikeudet 17 rodulle 5 eri ryhmästä. Olen paljon mukana näyttelyiden järjestämisessä ja olenkin sihteerinä kaikkien rotujen yhteisössä, sekä rahastonhoitajana ja sihteerinä rotuyhdistyksessä.Petra Schultheiss

Yli 25 vuotta sitten haimme Sveitsistä ensimmäisen isosveitsinpaimenkoira nartun Nuska von Burg Schwärtzenberg‘in. Vuosien kuluessa tuotiin kaksi muutakin isosveitsinpaimenkoiraa ja rotweiler uros, joten lapsemme kasvoivat kolmen ison koiran kanssa. Valitettavasti jouduimme luopumaan viimeisestä isosveitsinpaimenkoirastamme epilepsian vuoksi. Sen myötä vaihdoimme rotua ja haimme appenzellinpaimenkoiran Quercia von der Erftquellen kotiin. Hän on pian 12 vuotias ja nauttii hyväkuntoisena elämästään yhdessä welsh gorgi pembroke uroksen Tamino vom Moosarcherin kanssa.

Vuodesta 2004 olen toiminut saksan sveitsiläisten paimenkoirien yhdistyksen tuomarina kaikille neljälle sveitsiläiselle paimenkoirarodulle, 2009 laajensin tuomarioikeuksiini saksan pystykorvat, japaninpystykorvan ja volpino italianon.

Iloitsen jo suuresti tuomaritehtävästä Suomessa tulevana syyskuuna.

Petra Schultheiß


Orietta Zilli

Ammatiltani olen lääkäri. Boksereita meillä on ollut lapsuudestani asti. Kasvatamme boksereita kennelnimellä Dei Boioni. Bokserimme ovat voittaneet monia tärkeitä titteleitä, kuten Euroopan voittajatittelin ja ollut vuoden voittajia Saksassa, Italiassa, Sveitsissä, Itävallassa jne. Olen toiminut bokserituomarina vuodesta 1994 ja vuonna 2009 sain kaikkien rotujen arvosteluoikeudet.

Olen toiminut tuomarina useissa maissa kuten Saksassa, Ranskassa, Itävallassa, Sveitsissä, Suomessa, Portugalissa, Unkarissa, Amerikassa, Sloveniassa, Tšekissä, Espanjassa, Gibraltarilla, Luxemburgissa, Kyproksella, Venäjällä, Belgiassa, Norjassa, Kroatiassa, Puolassa, Hollannissa, Englannissa, Irlannissa, Ruotsissa, Israelissa, Ukrainassa jne.

Toimin tuomarina Atiboxissa (kansainvälinen boksereiden erikoisnäyttely) vuosina 1999 sekä 2011. Italiassa olen ollut tuomarina monta kertaa valittaessa vuoden parasta bokseria. Olen toiminut tuomarina Euroopan voittaja näyttelyissä vuonna 2010 sekä 2016. Maailman voittaja näyttelyissä olen ollut arvostelemassa vuosina 2012 ja 2015.

Olen toiminut Italian edustajana FCI:n tuomareiden toimikunnassa sekä ollut puheenjohtaja tuomareiden toimikunnassa Italian bokseriyhdistyksessä. Olen ollut kouluttajatuomarina boksereille ja toiminut mentorina rodulle. Olen opettanut Pisan yliopistossa erityisen kurssin boksereista.

Dr. Orietta Zilli